Ochutnajte svetové variácie Štedrej večere

Oslavy a podujatia:Vianočené poďakovanie

Ochutnajte svetové variácie Štedrej večere

Marek


Vyskúšajte vianočné alternatívy  k bežne zaužívaným pokrmom vianočných jedál ako je ryba kapustnica a šalát. Vianoce sa slávia po celom svete a v každej krajine majú na štedrovečernom stole niečo iné. To je príležitosť, ako si na Vianoce vychutnať atmosféru spolu s netradičným gurmánskym zážitkom. Dnes vás zoberieme na ochutnávku vianočného menu okolo sveta. Nemecko Počas Štedrej večere je tu doma kapor, ale je len jednou z mnohých alternatív, nie rybou prvej voľby. Na stôl sa počas večere často dostane pečená kačica, hus, alebo malé prasiatko. Podávané je s kapustou, ružičkovým kelom a opekanými zemiakmi. Čo sa týka sladkostí, tie sú povinnou jazdou a zahŕňajú predovšetkým marcipán, kandizované ovocie, sladké pečivo. Taliansko Pre Talianov sú Vianoce jedným z najväčších sviatkov v roku a tak k nemu aj pristupujú. Talianov možno rozdeliť na severných a južných. Po celej krajine je v kurze polievka s cestovinami. Obvykle pritom ide o plnené cestoviny, teda tortelíny, varené mäso, alebo vývar z hydiny. Čo sa druhého chodu týka, tu sa objavujú výraznejšie rozdiely. Na severe je na stole obvykle hydina, často plnená, pražená, alebo varená. Na juhu Talianska sa zasa preferuje ako vianočná ryba úhor. Sladkostiam dominujú sušienky, marcipán, čerstvé ovocie, sladké torty. Holandskou Tradíciou sú gurmánske hody, kde sa jedlo v menších dávkach pýši pestrosťou. Ryby, morské plody, krevety, granáty, to všetko lahodne pripravené a ponúkané sediacim hosťom pri stole. Inou holandskou tradíciou je stôl plný mäsa z kačice, králika, či bažantov. Podávané s rôznymi druhmi zeleniny, zemiakmi a šalátmi. USA Krajina, ktorá prevzala vianočné tradície od Talianska až po Škandináviu disponuje množstvom variácií vianočnej večere. Medzi obľúbené patri bravčové mäso, lahodne pripravená hovädzina, ale aj pečený moriak s omáčkou, zeleninou a zemiakmi Medzi tradičné cukrovinky patrí tekvicový a vianočný puding, samozrejme aj biskupský chlebíček, doma je tu aj orechový koláč. Peru Exotická krajina, ktorá sa svojou skladbou jedálnička nelíši od Európskych zvyklostí. Tradične je tu na stole pečený moriak podávaný s ryžou ochutenou cesnakom. Medzi dezertmi sa objavuje najčastejšie horúca čokoláda a špeciálny marcipán vyrábaný nie z mandlí, ale para orechov. Na stole sú samozrejmosťou lahodné a sladké druhy ovocí, plus zeleninové a ovocné šaláty. V Peru aj vianočné sviatky chutia zdravo.

22.12.20144938
Ako sa cez sviatky napratať a nepribrať!

Zdravie a krása:Vianočené poďakovanie

Ako sa cez sviatky napratať a nepribrať!

Marek


Sviatky lásky a pokoja, Vianoce, sú jednoducho aj obdobím, keď jeme viac ako obvykle. Potom na začiatku nového roka krútime hlavou, ako sme mohli za pár dní o toľko „narásť“. Dnes prinášame tipy, ako sa môžete vyhnúť priberaniu na váhe a pritom si neodopierať chute Vianoc. Viac jedla, viac pohybu Aj tu platí priama úmernosť. Nemusíme hovoriť o tom, aké jedlo je zdravšie a ktoré nie. Na sviatky jednoducho nikto nebude hrýzť mrkvu so šalátom. Koniec koncov, telo sa vie vyrovnať aj s občasnou dávkou tukov, majonézy, či cukrov, ale zvýšený príjem je potrebné kombinovať so zvýšeným pohybom. Ak sa vám nechce, pamätajte na to, že počas pár dní môžete pribrať aj pár kilogramov. Ideálna večera Niektoré veci môžete nahradiť menej energeticky náročnými a chuť ostane. Majonézu pokojne vyškrtnite a použite miesto nej jogurt. Vynikajúcou prílohou je aj pečená zelenina akéhokoľvek druhu. K ľahko pripravenej rybe je to kombinácia, z ktorej nepriberiete, ani ak by ste chceli. Ak chcete mať aj sladké dobroty a pritom príliš nezvýšiť hladinu cukru v krvi, ideálne je biely syr cottage posypať mletou škoricou, pár kvapiek medu a orechov spraví vianočnú atmosféru bez výčitiek voči línii. Pite vodu Ak si doprajete medzi sviatkami správny pitný režim, už sa nemusíte báť, že budete podchvíľou vyjedať dobroty z chladničky. Tri až štyri litre vody vám dajú dostatočný základ pre pocit plného brucha a neustále nutkanie vkladať si niečo do pusy akoby sa stratí.                               Pozor na jedlo a spánok Veľmi zlá kombinácia. Ak ste už zhrešili a prejedli sa nad vlastnú mieru, nič si z toho nerobte. Vaše telo sa s tým vyrovná aj bez radikálneho pribratia na váhe, ale nesmiete zalomiť už takpovediac pri stole. Medzi jedlom a spánkom by mal byť rozdiel minimálne štyri hodiny. Vďaka tomu spálite ešte dostatok výživy, ktorá sa neuloží do tuku. No a toto pravidlo nemusí platiť len počas sviatkov, ale môže byť skvelým predsavzatím aj no nového roka, ak sa chcete držať štíhleho tela. Príprava na január Ak by ste aj pri dodržaní našich rád, alebo ich miernom porušení predsa mali o pár deka telesnej váhy viac, nevadí. Už dnes pre vás pripravujeme na začiatok roka s odborníkmi na fitnes, chudnutie, zdravú stravu a formovanie postavy veľký špeciál, ktorý vám pomôže získať postavu snov.   foto:thefoodiemethod.com

22.12.20142668

PREDSTAVUJEME


Na konci školského roka sa oplatí poďakovať nielen učiteľom

Na konci školského roka sa oplatí poďakovať nielen učiteľom

Marek  v Oslavy a podujatia


15.06.2018424
MDŽ nie je retro! Tento sviatok milujú aj moderné ženy!

MDŽ nie je retro! Tento sviatok milujú aj moderné ženy!

Marek  v Oslavy a podujatia


02.03.20183228
Ako vybrať správnu kyticu pre mamu?

Ako vybrať správnu kyticu pre mamu?

Marek  v Oslavy a podujatia


25.04.20179476
Darček k MDŽ pre každú ženu!

Darček k MDŽ pre každú ženu!

Marek  v Oslavy a podujatia


24.02.201712265
Naplánujte si dokonalú svadbu

Naplánujte si dokonalú svadbu

Martina…  v Oslavy a podujatia


26.06.20152870
Trendy svadobného stolovania 2015

Trendy svadobného stolovania 2015

Martina…  v Oslavy a podujatia


25.05.20154358
Slané torty – alternatíva pochúťok bez cukru

Slané torty – alternatíva pochúťok bez cukru

Marek  v Oslavy a podujatia


14.12.201510048
Zručnosť v pečení tort sa nedá oklamať

Zručnosť v pečení tort sa nedá oklamať

Marek  v Oslavy a podujatia


27.11.20146085

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!
Prečo vlastne oslavovať Valentína?

Oslavy a podujatia:Valentínske radosti

Prečo vlastne oslavovať Valentína?

Marek Oslavy a podujatia


Zabudnime na chvíľu iba na plný tanier. Vianočný stôl nie je len držiak na dobré pokrmy. Je to malý festival atraktívnych dekorácií. Niektoré si môžete vyrobiť, na iné budete potrebovať odborníka. Inšpirujte sa modernými trendmi, ktoré prinesú Vianoce priamo na váš stôl. Dekoračné obrúsky Z cateringových stolov sa aj do domácností pomaly ale isto presúvajú table runnery. Teda jednorazové obrusy, ktoré sú papierové, no na dotyk hebké ako tkaniny. Ich výhodou je možnosť vyhodiť papier po použití. Žiadne pranie, dokonalá atmosféra a zladenie obrusu priamo so servítkami na ňom. Tento trend je doma viac v zahraniční, no už aj slovenské gazdinky pochopili, že počas vianočnej večere je lepšie použiť jednorazové pokrývky stola, ako ráno počítať škody na hodvábnom obruse. Kúsky zelene Vianoce sú o stromčeku, ale niekedy stačí aj pár skvostných zelených vetvičiek na stole. Ikebany, ozdobné venčeky, alebo len dekoračné vetvičky, ktoré prežiaria stôl. Zelene na Vianoce nie je nikdy dosť. Stôl plný rozkoší Doprajte si na stole nielen vyberané pokrmy, ale aj vyberané dekorácie. Vianoce nie sú každý deň  a preto dekoračne môžu pôsobiť aj úplne funkčné súčasti stolovania. Miska na chren, na ovocie, banka na omáčku, alebo tanierik pod cesnak. Vytvorte pre každý pokrm a súčasť večere vlastné miesto. Stôl bude pôsobiť prehľadne a pritom funkčne aj dekoračne. Len niekoľko tónov Základ dobrej výzdoby stola je postavený na maximálne dvoch farebných dominantných odtieňoch. Všetko viacfarebné už bude dýchať gýčom a nie noblesou. Určite je vhodné preniesť aj pár dekorácií priamo z vianočného stromčeka. Či už ide o gule, imelo, alebo strieborné dekoračné pásiky. Môžete nimi ozdobiť stred stola, alebo previazať obrúsky. Vianočná atmosféra sa objaví len čo si sadnete na stoličky. Sviečky Sú základnou výbavou každého vianočného stola. Môžete na ne postaviť vlastné handmade olejové sviečky, alebo jemne gravírované voskové gule, dozdobené perleťou. Aktuálnym trendom sú aj sviece od renomovaných návrhárov. K štedrovečernému stolu sa nehodia vonné sviece, pretože by narušili príjemné šteklenie vianočných jedál. Trendy sú aj ramenné svietniky a konštrukcie z drahých kovov, či keramiky.    foto: freshome.com

07.02.20174124

Oslava ako má byť, čo na nej nemôže chýbať?

Oslavy a podujatia:Zahráme Vám do tanca

Oslava ako má byť, čo na nej nemôže chýbať?

Marek Oslavy a podujatia


Zabudnime na chvíľu iba na plný tanier. Vianočný stôl nie je len držiak na dobré pokrmy. Je to malý festival atraktívnych dekorácií. Niektoré si môžete vyrobiť, na iné budete potrebovať odborníka. Inšpirujte sa modernými trendmi, ktoré prinesú Vianoce priamo na váš stôl. Dekoračné obrúsky Z cateringových stolov sa aj do domácností pomaly ale isto presúvajú table runnery. Teda jednorazové obrusy, ktoré sú papierové, no na dotyk hebké ako tkaniny. Ich výhodou je možnosť vyhodiť papier po použití. Žiadne pranie, dokonalá atmosféra a zladenie obrusu priamo so servítkami na ňom. Tento trend je doma viac v zahraniční, no už aj slovenské gazdinky pochopili, že počas vianočnej večere je lepšie použiť jednorazové pokrývky stola, ako ráno počítať škody na hodvábnom obruse. Kúsky zelene Vianoce sú o stromčeku, ale niekedy stačí aj pár skvostných zelených vetvičiek na stole. Ikebany, ozdobné venčeky, alebo len dekoračné vetvičky, ktoré prežiaria stôl. Zelene na Vianoce nie je nikdy dosť. Stôl plný rozkoší Doprajte si na stole nielen vyberané pokrmy, ale aj vyberané dekorácie. Vianoce nie sú každý deň  a preto dekoračne môžu pôsobiť aj úplne funkčné súčasti stolovania. Miska na chren, na ovocie, banka na omáčku, alebo tanierik pod cesnak. Vytvorte pre každý pokrm a súčasť večere vlastné miesto. Stôl bude pôsobiť prehľadne a pritom funkčne aj dekoračne. Len niekoľko tónov Základ dobrej výzdoby stola je postavený na maximálne dvoch farebných dominantných odtieňoch. Všetko viacfarebné už bude dýchať gýčom a nie noblesou. Určite je vhodné preniesť aj pár dekorácií priamo z vianočného stromčeka. Či už ide o gule, imelo, alebo strieborné dekoračné pásiky. Môžete nimi ozdobiť stred stola, alebo previazať obrúsky. Vianočná atmosféra sa objaví len čo si sadnete na stoličky. Sviečky Sú základnou výbavou každého vianočného stola. Môžete na ne postaviť vlastné handmade olejové sviečky, alebo jemne gravírované voskové gule, dozdobené perleťou. Aktuálnym trendom sú aj sviece od renomovaných návrhárov. K štedrovečernému stolu sa nehodia vonné sviece, pretože by narušili príjemné šteklenie vianočných jedál. Trendy sú aj ramenné svietniky a konštrukcie z drahých kovov, či keramiky.    foto: freshome.com

08.10.20153810

Produktová fotografia

fotografia výrobných priestorov a zariadenia firmy

Rado Cerula…
5/5 8 hodnotení

svadba

Spokojnost nad mieru , sice to pre zaneprazdnenost nejaku dobu potrva, ale…

Fero Liptak Photography
Fero Liptak…
4.5/5 2 hodnotení

Rodinný portrét

výborný výsledok- ďakujeme

Rado Cerula…
5/5 8 hodnotení

Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím