Ochutnajte svetové variácie Štedrej večere

Oslavy a podujatia:Vianočené poďakovanie

Ochutnajte svetové variácie Štedrej večere

Marek


Vyskúšajte vianočné alternatívy  k bežne zaužívaným pokrmom vianočných jedál ako je ryba kapustnica a šalát. Vianoce sa slávia po celom svete a v každej krajine majú na štedrovečernom stole niečo iné. To je príležitosť, ako si na Vianoce vychutnať atmosféru spolu s netradičným gurmánskym zážitkom. Dnes vás zoberieme na ochutnávku vianočného menu okolo sveta. Nemecko Počas Štedrej večere je tu doma kapor, ale je len jednou z mnohých alternatív, nie rybou prvej voľby. Na stôl sa počas večere často dostane pečená kačica, hus, alebo malé prasiatko. Podávané je s kapustou, ružičkovým kelom a opekanými zemiakmi. Čo sa týka sladkostí, tie sú povinnou jazdou a zahŕňajú predovšetkým marcipán, kandizované ovocie, sladké pečivo. Taliansko Pre Talianov sú Vianoce jedným z najväčších sviatkov v roku a tak k nemu aj pristupujú. Talianov možno rozdeliť na severných a južných. Po celej krajine je v kurze polievka s cestovinami. Obvykle pritom ide o plnené cestoviny, teda tortelíny, varené mäso, alebo vývar z hydiny. Čo sa druhého chodu týka, tu sa objavujú výraznejšie rozdiely. Na severe je na stole obvykle hydina, často plnená, pražená, alebo varená. Na juhu Talianska sa zasa preferuje ako vianočná ryba úhor. Sladkostiam dominujú sušienky, marcipán, čerstvé ovocie, sladké torty. Holandskou Tradíciou sú gurmánske hody, kde sa jedlo v menších dávkach pýši pestrosťou. Ryby, morské plody, krevety, granáty, to všetko lahodne pripravené a ponúkané sediacim hosťom pri stole. Inou holandskou tradíciou je stôl plný mäsa z kačice, králika, či bažantov. Podávané s rôznymi druhmi zeleniny, zemiakmi a šalátmi. USA Krajina, ktorá prevzala vianočné tradície od Talianska až po Škandináviu disponuje množstvom variácií vianočnej večere. Medzi obľúbené patri bravčové mäso, lahodne pripravená hovädzina, ale aj pečený moriak s omáčkou, zeleninou a zemiakmi Medzi tradičné cukrovinky patrí tekvicový a vianočný puding, samozrejme aj biskupský chlebíček, doma je tu aj orechový koláč. Peru Exotická krajina, ktorá sa svojou skladbou jedálnička nelíši od Európskych zvyklostí. Tradične je tu na stole pečený moriak podávaný s ryžou ochutenou cesnakom. Medzi dezertmi sa objavuje najčastejšie horúca čokoláda a špeciálny marcipán vyrábaný nie z mandlí, ale para orechov. Na stole sú samozrejmosťou lahodné a sladké druhy ovocí, plus zeleninové a ovocné šaláty. V Peru aj vianočné sviatky chutia zdravo.

22.12.20144525
Ako sa cez sviatky napratať a nepribrať!

Zdravie a krása:Vianočené poďakovanie

Ako sa cez sviatky napratať a nepribrať!

Marek


Sviatky lásky a pokoja, Vianoce, sú jednoducho aj obdobím, keď jeme viac ako obvykle. Potom na začiatku nového roka krútime hlavou, ako sme mohli za pár dní o toľko „narásť“. Dnes prinášame tipy, ako sa môžete vyhnúť priberaniu na váhe a pritom si neodopierať chute Vianoc. Viac jedla, viac pohybu Aj tu platí priama úmernosť. Nemusíme hovoriť o tom, aké jedlo je zdravšie a ktoré nie. Na sviatky jednoducho nikto nebude hrýzť mrkvu so šalátom. Koniec koncov, telo sa vie vyrovnať aj s občasnou dávkou tukov, majonézy, či cukrov, ale zvýšený príjem je potrebné kombinovať so zvýšeným pohybom. Ak sa vám nechce, pamätajte na to, že počas pár dní môžete pribrať aj pár kilogramov. Ideálna večera Niektoré veci môžete nahradiť menej energeticky náročnými a chuť ostane. Majonézu pokojne vyškrtnite a použite miesto nej jogurt. Vynikajúcou prílohou je aj pečená zelenina akéhokoľvek druhu. K ľahko pripravenej rybe je to kombinácia, z ktorej nepriberiete, ani ak by ste chceli. Ak chcete mať aj sladké dobroty a pritom príliš nezvýšiť hladinu cukru v krvi, ideálne je biely syr cottage posypať mletou škoricou, pár kvapiek medu a orechov spraví vianočnú atmosféru bez výčitiek voči línii. Pite vodu Ak si doprajete medzi sviatkami správny pitný režim, už sa nemusíte báť, že budete podchvíľou vyjedať dobroty z chladničky. Tri až štyri litre vody vám dajú dostatočný základ pre pocit plného brucha a neustále nutkanie vkladať si niečo do pusy akoby sa stratí.                               Pozor na jedlo a spánok Veľmi zlá kombinácia. Ak ste už zhrešili a prejedli sa nad vlastnú mieru, nič si z toho nerobte. Vaše telo sa s tým vyrovná aj bez radikálneho pribratia na váhe, ale nesmiete zalomiť už takpovediac pri stole. Medzi jedlom a spánkom by mal byť rozdiel minimálne štyri hodiny. Vďaka tomu spálite ešte dostatok výživy, ktorá sa neuloží do tuku. No a toto pravidlo nemusí platiť len počas sviatkov, ale môže byť skvelým predsavzatím aj no nového roka, ak sa chcete držať štíhleho tela. Príprava na január Ak by ste aj pri dodržaní našich rád, alebo ich miernom porušení predsa mali o pár deka telesnej váhy viac, nevadí. Už dnes pre vás pripravujeme na začiatok roka s odborníkmi na fitnes, chudnutie, zdravú stravu a formovanie postavy veľký špeciál, ktorý vám pomôže získať postavu snov.   foto:thefoodiemethod.com

22.12.20142469

PREDSTAVUJEME


Ako vybrať správnu kyticu pre mamu?

Ako vybrať správnu kyticu pre mamu?

Marek  v Oslavy a podujatia


25.04.20175440
Darček k MDŽ pre každú ženu!

Darček k MDŽ pre každú ženu!

Marek  v Oslavy a podujatia


24.02.20179750
Naplánujte si dokonalú svadbu

Naplánujte si dokonalú svadbu

Martina…  v Oslavy a podujatia


26.06.20152599
Trendy svadobného stolovania 2015

Trendy svadobného stolovania 2015

Martina…  v Oslavy a podujatia


25.05.20154006
Slané torty – alternatíva pochúťok bez cukru

Slané torty – alternatíva pochúťok bez cukru

Marek  v Oslavy a podujatia


14.12.20158441
Zručnosť v pečení tort sa nedá oklamať

Zručnosť v pečení tort sa nedá oklamať

Marek  v Oslavy a podujatia


27.11.20145599
Trendy svadobých šiat na rok 2014

Trendy svadobých šiat na rok 2014

Adriana Peťková  v Oslavy a podujatia


18.06.201410345
Podvody s vínom II. Falošný pôvod najdrahších vín

Podvody s vínom II. Falošný pôvod najdrahších vín

Marek  v Oslavy a podujatia


01.01.20132949

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!
Prečo vlastne oslavovať Valentína?

Oslavy a podujatia:Valentínske radosti

Prečo vlastne oslavovať Valentína?

Marek Oslavy a podujatia


Nepasterizované, chutné, zdravé, prírodné, bez stabilizátorov, konzervantov a umelín. Kvalitu a chuť pravých syrov, ktoré vyrábali bačovia pred desiatkami rokov dnes zachovala Farma Tuška, ktorej prioritou je dodržiavať staré receptúry a prinášať na náš stôl to najlepšie z kvalitných syrov. Vlastné zvieratá aj vlastné mlieko Marta Tužinská hovorí, že kvalitu svojich syrov strážia od začiatku výroby až po koniec. Prvou ingredienciou je samozrejme mlieko. „Mlieko získavame zásadne od vlastných zvierat, ktoré chováme bez chémie, bez pridaných látok, čo zaručuje už vstupnú surovinu najvyššej kvality, “ vysvetľuje Marta Tužinská z Farmy Tuška. Na Farme majú licenciu na spracovanie kozieho, ovčieho aj kravského mlieka a kvalita mlieka je vždy prioritou. Nepasterizovaná cesta Dnes je takmer každý syr pasterizovaný a teda je v ňom zabitý každý život. Farma Tuška má možnosť vyrábať syr prirodzenou, nepasterizovanou cestou. „Najväčší rozdiel pri nepasterizovaných syroch je samozrejme v chuti. Tú spozná každý konzument. Líši sa však aj zloženie syra. Je skutočne živý. Vďaka tomu nemá extrémne dlhú záruku. Je potrebné ho skonzumovať rýchlejšie, ale kvalita suroviny a jej zdravotný prínos sú neporovnateľné,“ hovorí Marta Tužinská. Zdravotnú nezávadnosť aj nepasterizovaných výrobkov pravidelne kontrolujú a prirodzene zdravotné výhody získavajú syry vďaka už spomínanej kvalite mlieka. Ručná výroba je základom Syr je tradičným mliečnym výrobkom, no ako hovorí Marta Tužinská z Farmy Tuška, dnes je jeho výroba prakticky na 100% priemyselná a proti takejto globalizácii oni bojujú. V ich predajniach v Žiari nad Hronom a Bratislave je zaručené, že všetky syry sú pripravované výsostne ručnou a klasickou metódou. Zároveň garantujú plnotučnosť syrov. Hoci väčšina syrov má podiel tuku 45% syry z Farmy Tuška dosahujú až 60%. Syrové torty aj korbáčiky svetovej kvality Ako jedna z mála výrobcov na Slovensku zostala Farma Tuška verná tradičnému spôsobu výroby syra, nití, korbáčikov - ručnému ťahaniu, splietaniu. „Ako dôkaz možno uviesť že sme držiteľmi Slovenského rekordu za rok 2012 v ručnom ťahaní syrovej nite. Z 1 kg syru sme dokázali vytiahnuť 158 m syrovej nite,“ chváli sa Marta Tužinská. Okrem tradičných korbáčikov ponúkajú aj syrové torty. Tie prekvapia a potešia každého gurmána a milovníka syrov. Ide o netradičnú pochúťku, ktorá si však poteší každého milovníka kvalitných syrov. 

07.02.20173254

Oslava ako má byť, čo na nej nemôže chýbať?

Oslavy a podujatia:Zahráme Vám do tanca

Oslava ako má byť, čo na nej nemôže chýbať?

Marek Oslavy a podujatia


Nepasterizované, chutné, zdravé, prírodné, bez stabilizátorov, konzervantov a umelín. Kvalitu a chuť pravých syrov, ktoré vyrábali bačovia pred desiatkami rokov dnes zachovala Farma Tuška, ktorej prioritou je dodržiavať staré receptúry a prinášať na náš stôl to najlepšie z kvalitných syrov. Vlastné zvieratá aj vlastné mlieko Marta Tužinská hovorí, že kvalitu svojich syrov strážia od začiatku výroby až po koniec. Prvou ingredienciou je samozrejme mlieko. „Mlieko získavame zásadne od vlastných zvierat, ktoré chováme bez chémie, bez pridaných látok, čo zaručuje už vstupnú surovinu najvyššej kvality, “ vysvetľuje Marta Tužinská z Farmy Tuška. Na Farme majú licenciu na spracovanie kozieho, ovčieho aj kravského mlieka a kvalita mlieka je vždy prioritou. Nepasterizovaná cesta Dnes je takmer každý syr pasterizovaný a teda je v ňom zabitý každý život. Farma Tuška má možnosť vyrábať syr prirodzenou, nepasterizovanou cestou. „Najväčší rozdiel pri nepasterizovaných syroch je samozrejme v chuti. Tú spozná každý konzument. Líši sa však aj zloženie syra. Je skutočne živý. Vďaka tomu nemá extrémne dlhú záruku. Je potrebné ho skonzumovať rýchlejšie, ale kvalita suroviny a jej zdravotný prínos sú neporovnateľné,“ hovorí Marta Tužinská. Zdravotnú nezávadnosť aj nepasterizovaných výrobkov pravidelne kontrolujú a prirodzene zdravotné výhody získavajú syry vďaka už spomínanej kvalite mlieka. Ručná výroba je základom Syr je tradičným mliečnym výrobkom, no ako hovorí Marta Tužinská z Farmy Tuška, dnes je jeho výroba prakticky na 100% priemyselná a proti takejto globalizácii oni bojujú. V ich predajniach v Žiari nad Hronom a Bratislave je zaručené, že všetky syry sú pripravované výsostne ručnou a klasickou metódou. Zároveň garantujú plnotučnosť syrov. Hoci väčšina syrov má podiel tuku 45% syry z Farmy Tuška dosahujú až 60%. Syrové torty aj korbáčiky svetovej kvality Ako jedna z mála výrobcov na Slovensku zostala Farma Tuška verná tradičnému spôsobu výroby syra, nití, korbáčikov - ručnému ťahaniu, splietaniu. „Ako dôkaz možno uviesť že sme držiteľmi Slovenského rekordu za rok 2012 v ručnom ťahaní syrovej nite. Z 1 kg syru sme dokázali vytiahnuť 158 m syrovej nite,“ chváli sa Marta Tužinská. Okrem tradičných korbáčikov ponúkajú aj syrové torty. Tie prekvapia a potešia každého gurmána a milovníka syrov. Ide o netradičnú pochúťku, ktorá si však poteší každého milovníka kvalitných syrov. 

08.10.20153341

Produktová fotografia

fotografia výrobných priestorov a zariadenia firmy

Rado Cerula…
5/5 8 hodnotení

Martin Chyla

100 117

Fantastické slané potešenie

Toto je špica. Krásne, chutné, slané torty od Ľudmily Štefaničkovej. Celý náš…

Ľudmila Štefaničková
4.9/5 13 hodnotení

Svadobná fotografia

Úžasné fotky, super človek, môžeme len odporúčat, boli sme milo prekvapení :)

Rado Cerula…
5/5 8 hodnotení

Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím