Objavujte chute Vianoc vďaka vyberaným cukrovinkám

Oslavy a podujatia:Torty a zákusky aj ako vianočná príprava

Objavujte chute Vianoc vďaka vyberaným cukrovinkám

Marek


Čas Vianoc je predovšetkým časom prekvapení a vône sladkého pečiva. S našimi dodávateľmi sme predstavili ponuku zákuskov, tradičných vianočných pečív a dokonca aj tort ako vianočných prekvapení. Koláče aj cez internet Moderná doba sa dostala aj do cukrárskeho remesla. Dnes si môžete kvalitné domáce vianočné pečivo objednať cez internet. O tom ako funguje takýto predaj a o kvalite použitých surovín hovorila Katarína Kmotríková majiteľka eCukrárne Kmotrička. V článku nazvanom Chutné zákusky a torty kúpite cez internet predstavila ako fungujú expresné dodávky aj prípravu torty do druhého dňa. Torty s vlastnou podobizňou Spoločná fotka vie byť pekným vyznaním lásky. Ak je ešte aj sladká, je to dôvod na široké úsmevy. V článku Chutné torty s vyznaním lásky aj fotografiou hovorí Katarína Šarmírová o tom, ako je možné pretaviť fotografiu do polevy, pripraviť oblátky či torty z fotografie a pripraviť unikátny zážitok. Najlepšie sú kysnuté koláče V tom prípade vám poradí Cukrárenská výroba Marta Frajtková, ktorá sa zaoberá nielen tortami a zákuskami, ale aj klasickými kysnutými koláčmi. Štedrák, makovník, orechovník. To všetko pripraví presne tak, ako to robili staré mamy. V článku Ochutnajte kysnuté koláčiky ako od babičky rozpráva o návrate k vianočným tradíciám. Cestou tradície sa vybral aj  Dušan Filo z Cukrárenskej výroby Filová hovorí: „V našich zákuskoch nájdete poctivé arašidy, lieskovce a orechy a nie strúhanku, či prepálené lístkové cesto s orechovou arómou.“ Viac o tradičných receptúrach povedal v článku Poctivé zákusky  chutia rovnako dobre už 50 rokov. Sladkosť ako darček Cukrárka Jarmila Pavlíková hovorí, že čoraz viac rodičov pripraví deťom vianočné, alebo mikulášske prekvapenie v podobe torty. V článku Torta je najkrajší darček, aj pod stromček predstavuje nápady, ako aj rôzne príchute, ktoré sa hodia vyslovene na Vianoce. Vôňu Vianoc doplní aj produkcia cukrárne Domenico a Igor Ľudma hovorí: V našom sortimente nechýbajú koláče pre celiaticov, diabetikov alebo vyrobené zo špaldovej múky. Tradíciu, originalitu aj rôzne rozprávkové chute hľadajte v článku Domenico v Poprade ponúka tradíciu aj zdravé zákusky.   „Zachutili“ vám niektorí dodávatelia? Neváhajte ich osloviť a vychutnať si ich zákusky u vás počas Štedrej večere.     

26.11.20147160
Vyberáme tvar, chuť a obsah vašej torty

Oslavy a podujatia:Torty a zákusky aj ako vianočná príprava

Vyberáme tvar, chuť a obsah vašej torty

Havranová


Punčová, dobošová, orechová, čokoládová a....dosť. Po bokoch orechy, na vrchu čokoládová poleva a v tom najlepšom prípade aj nápis z maslového krému. Nech už vyzerala a chutila akokoľvek, vždy potešila. Marcipán nad zlato Aj vy máte zmätok v tom, do čoho „obliecť“ vašu tortu? Špecifická mandľová chuť marcipánu niekedy nebola samozrejmosťou. Vysoká cena a nedostupnosť z neho spravili vzácnu surovinu. Dnes už existuje veľa napodobnenín, ktorými dennodenne poťahujeme naše torty za menší peniaz, aj keď...  Fondánová hmota je zvyčajne veľmi sladká, pretože jej hlavnou zložkou je cukor. Vyznačuje sa svojou elasticitou a je vhodná nielen na poťahovanie celej torty, ale aj na vytváranie ozdôb. Veľkou výhodou fondánu je jeho snehobiela farba. Je síce lacnejší ako marcipán, ale nikdy nenahradí marcipánovú špecifickú mandľovú chuť. Jedinou nevýhodou marcipánu môže byť  žltkastá farba a pravdepodobnosť trhania sa pri poťahovaní, ale to môže byť len otázkou praxe. Poťahovaciu hmotu na tortu si viete kedykoľvek spraviť aj doma a to z rozpustených penových cukríkov, práškového cukru a citrónovej šťavy. Nebude to síce marcipán, ale hladký a elegantný povrch torty máte zaručený. O tom, do čoho bude „zabalená“ práve vaša torta, závisí predovšetkým od cukrárky a jej zvykov. Lenka Adamčíková nám prezradila tie jej: „Ja používam fondán aj marcipán. S marcipánom  sa lepšie pracuje pretože tak rýchlo netvrdne a fondán používam skôr na modelovanie, respektíve ho viac využívam v lete, lebo  sa netopí a rýchlo schne.“ Petra Martinkovičová preferuje poťahovú hmotu. „Mne sa s ňou pracuje najlepšie, pekne drží tvar ako na torte, tak aj kvety a postavičky vyrobené z nej. Zo skúseností, zákazníkom najviac chutila práve cukrárska hmota, keďže nie je taká sladká ako robený fondán.“No a práve to je najdôležitejšie. Aby ten zázrak, ktorý vašu tortu zdobí chutil vám, aj vašim hosťom. Veľkým aj malým. „Ja osobne si robím marcipán sama, keďže mám malé deti, ktoré obľubujú olupovať tortičku. A preto nechcem používať tie „Ečkové“hmoty.“ dodala Gabriela Vlnková. Na chuti záleží Nie je problém objednať si šľahačkovú tortu s ovocím, alebo naopak slanú tortu. Ale aj napriek tomu klasické piškótové torty s krémom, ešte „nevymreli“. Experimentovania sa ešte niektorí zákazníci boja. Dokazujú to aj slová Ingrid Valuškovej:“Torty pečiem rôzne, podľa želania zákazníka, ktorému sa snažím vyhovieť. Od klasických tvarov po zložitejšie. Piškótovo-krémové, ovocné, poťahované,  ale aj zdobené krémom.“Na druhej strane, niektorí z nás experimentujú s kombináciou rôznych príchutí a krémov až priveľmi. V takomto prípade by ste mali určite prijať rady od cukrárky a nejsť hlavou proti múru. Ona vie najlepšie, ako vám to bude (ne)chutiť. „V poslednom čase ľudia viac preferujú svieže ľahké tortičky a obľubujú ovocnú plnku. Úplne najčastejšie pripravujem tvarohový krém.“hovorí Monika Dobšovičová. Nie nadarmo sa hovorí, že v jednoduchosti je krása... A ak naozaj neviete či čokoládovú, sušenú, slanú, šľahačkovú alebo ovocnú, v ponuke sú už aj torty z plienok alebo uterákov. A tým sa naozaj nedá nič pokaziť. Kvalita sa cení Aj vám sa už možno stalo, že torta lepšie vyzerala ako chutila. Môže to byť samotnou neskúsenosťou cukrárky, alebo používaním nekvalitných surovín. To ale nie je prípad Henriety Referovičovej: „Moje torty chcem mať do detailov prepracované a aby boli chutné, nepoužívam margaríny.“Čerstvé suroviny domácej výroby vám vo svojich výrobkoch garantuje Silvia Takácsová: „Pečiem zákusky, torty, penové torty, šľahačkové torty, torty s čerstvým ovocím aj slané tortya používam čerstvé suroviny a suroviny domácej výroby.“Toto je ale často raritou, ktorá sa snáď raz premení na súčasť každej torty. Veď krásna, kvalitná a chutná torta nie je nikdy zlá!„Zakladám si na tom, aby som nepoužívala žiadne umelé krémy a príchute. Používam domáce džemy a marmelády na dochutenie tort, ktoré som si v lete sama vyrábala.“A tak aj vďaka Zuzane Koľvekovej, máme kvalitné torty priamo na dosah ruky.   Foto:http://www.dama.cz/2012/6/marc.jpg,Petra Martinkovičová,Monika Dobšovičová, Henrieta Referovičová .storka_nadpis{ font-size:16px; text-decoration:none; color:black; line-height:1.5em; display:block; clear:both; margin:15px 0px 15px 0px; font-weight:bold; } .storka_odstavec { font-size: 13px; line-height: 1.5em; color:#464646; } .storka_odstavec_blok { font-size: 13px; line-height: 1.5em; text-align:justify; color:#464646; }/files/upload/files/newsletter-torty-ako-ich-nepoznate.html

09.05.201410762
Vyberáme tortu na oslavu – Dôveruj, ale preveruj

Oslavy a podujatia:Torty a zákusky aj ako vianočná príprava

Vyberáme tortu na oslavu – Dôveruj, ale preveruj

Havranová


Výhodou 21. storočia je, že ak si potrebujete objednať tortu, stačí zapnúť počítač. Do vyhľadávača si naťukáte jedno, či dve slová a vaša obrazovka je zaplavená ponukami od výmyslu sveta. Ale pozor, nie je všetko zlato, čo sa blyští... Mačka vo vreci Ak si chcete byť kvalitou vašej torty istí, rozhodne nepodceňte výber cukrárky. Tá v tom má totiž prsty najviac. A spoliehať sa len na intuíciu, často nestačí. Andrea Cenigová vám odporúča: „Výber cukrárky prostredníctvom internetu má svoje plusy, ale aj mínusy. Bola by som asi zvlášť opatrná, najprv by som si pozrela nejaké jej výtvory a referencie. Informovala by som sa, aké suroviny používa, či používa margaríny, či uprednostňuje kvalitnejšie suroviny ako je maslo, čerstvé ovocie, šťavy a pod. Výhodou internetových ponúk je, že si zákazník môže už niektoré "umelecké výtvory" daných cukrárok pozrieť aj prostredníctvom zverejnených fotiek, čo je podľa mňa veľkou výhodu a tento faktor pri výbere rozhoduje. Potom záleží už len a len na zákazníkovi, čomu dá prednosť. Najlepšia vybraná alternatíva je pekné výtvory a pravdaže aj kvalitné suroviny.“ Menej, je niekedy viac Povedzme si pravdu, aj cukrárky potrebujú z niečoho žiť. Čím viac objednávok, tým lepšie. Ale, ako pre koho. Môže sa stať, že vaša objednávka je len jedna z mnohých a nie je jej venovaný dostatok času. My sme sa pýtali cukrárok, ako to vnímajú ony. Menej alebo viac? Čo sa oplatí? Petra Martinkovičová hovorí: „Je pravda, že ak má jeden cukrár veľa tort na týždeň, asi sa nevenuje každej torte dostatočne. Mne vychádzajú maximálne dve torty týždenne popri práci, sem tam tri kusy, aby som sa im venovala dostatočne.“ Svoj názor vyjadrila aj Silvia Takácsová: „Nezáleží na tom, koľko toho upečiete. Či toho upečiete málo, či veľa, všetko musí byť čerstvé, chutné a vypracované do najmenších detailov.“ Svoju vášeň v tortách našla aj Monika Dobšovičová: „Na kvalite neviem ubrať. To sa nedá. Radšej som hore do neskorých hodín, aby bolo všetko tip top tak, akoby som robila len jednu tortu.“ Kto neskoro chodí... Objednávanie torty si určite nenechávajte na poslednú chvíľu. Čas na premyslenie potrebujete rovnako vy ako aj vaša cukrárka. Chcete byť predsa s výsledkom spokojní, či nie? A ak ste si už dali námahu s výberom kvalitnej cukrárky, poponáhľajte sa. „Objednávku je najlepšie spraviť aspoň týždeň vopred. Je potrebné dať dokopy všetky suroviny a predstavy, ako by požadovaná torta mala vyzerať.“ tvrdí Zuzana Koľveková. Mama, kúp mi röntgen Torta je bez pochyby darom pre všetky vekové kategórie. Dostali sme ju už ako bábätká a všetci naokolo sa z nej tešili viac než my. Ktovie prečo... Torta jednoducho patrí k sviatku. Akákoľvek. Jej primárnou funkciou už nie je len nakŕmiť, ale v poslednej dobe cukrárky doslova čarujú a tortami sa snažia „vyraziť dych“ všetkým oslávencom. Najmä tým najmenším. Mnohé ratolesti by radi chovali na balkóne koňa, žirafu a iné prapodivné... veci. A keďže za normálnych okolností to jednoducho nie je možné, torta všetko zachráni. Veď kto by sa nepotešil zo zhmotneného, sladkého sna, ktorý často vyzerá tak živo! Potvrdzuje to aj Monika Krauszová: „Moje torty sú sny tých, ktorí si ich vysnívajú a ja sa im ich snažím splniť všetky. V ponuke mám aj DIA torty, 3D torty a taktiež slané variácie.“   Foto: Jana Vojtová,  www.thesecret.sk, Andrea Cenigová, Zuzana Koľveková, Gabriela Vlnková .storka_nadpis{ font-size:16px; text-decoration:none; color:black; line-height:1.5em; display:block; clear:both; margin:15px 0px 15px 0px; font-weight:bold; } .storka_odstavec { font-size: 13px; line-height: 1.5em; color:#464646; } .storka_odstavec_blok { font-size: 13px; line-height: 1.5em; text-align:justify; color:#464646; }/files/upload/files/newsletter-torty-ako-ich-nepoznate.html

07.05.20147533
Nie je torta ako torta

Oslavy a podujatia:Torty a zákusky aj ako vianočná príprava

Nie je torta ako torta

Havranová


Poznáte to. Blíži sa dátum oslavy, svadby či výročia a vy chcete zažiariť. Tortou. Časy, kedy sa naša spoločnosť uskromnila s kruhovým tvarom, maslovou plnkou a ružou uprostred, môžeme so stoickým pokojom nazvať ako časy dávno minulé... Sto ľudí, sto chutí Aj vy ste si všimli, že cukrárne už nie sú také ako kedysi? Masová produkcia zákuskov a tort v cukrárni už nie je na prvom mieste. Vedúcu pozíciu majú mnohé slovenské maminko – cukrárky . Priniesli do našich domácností torty, o akých sa nám ani nesnívalo. Alebo iba.  Svoje o tom vie aj Jana Vojtová: „Robila som svadobného hada, drotársku brašňu a naposledy detskú tortu v tvare starého vysávača pre malého chlapčeka, ktorého z nejakého dôvodu fascinujú vysávače.“ Tu ale netradičné torty ani zďaleka nekončia. Svojim spôsobom jednu takú upiekla aj Andrea Cenigová: „Veľmi zaújmavé želanie pre mňa bolo, keď mladý pár chcel dať tortičku ako darček svojej mame/svokre a zároveň chceli oznámiť, že čakajú bábätko.“ A ak chcete tortou pobaviť, inšpirujte sa príbehom Moniky Dobšovičovej: „Najzvláštnejšie želanie bolo pre mňa zároveň najväčšou výzvou a bolo to zrovna nedávno, keď ma kolegyňa požiadala o mužský penis pre druhú kolegyňu k 30-tke.“   Cukrárka s titulom?! O tom, či je torta dobrou tortou iba ak ju upečie cukrárka, by sa dalo polemizovať. Je naozaj cukrárske vzdelanie také nevyhnutné? „Určite záleží na cukrárskom vzdelaní, keby som hovorila opak bolo by to iba preto, lebo ho nemám. Cukrárky sú samozrejme oveľa zručnejšie v tom, čo robia. Ale aj tie ženy, ktoré nie sú vyučené v obore sa im svojou šikovnosťou môžu priblížiť. A často ich v zručnosti doženú, pretože najviac čím sa môže človek zdokonaľovať sú skúsenosti a množstvo tort, ktoré vytvorí.“ Tvrdí Zuzana Koľveková. Svojim názorom jej tak trochu oponuje Michaela Hybská: „Myslím, že na vzdelaní nezáleží. Ja osobne som stavebná inžinierka a nepociťujem handicap.“ O tom, že pečenie vás musí v prvom rade baviť, hovorí Henrieta Referovičová: „Na vzdelaní v tomto odbore podľa mňa záleží, ale nie až tak, ako na láske k pečeniu, pretože ak vás to nebaví, tak táto práca nemá zmysel.“ Tak vidíte. Najdôležitejšie je, aby ste cukrárke, u ktorej si objednávate tortu – dôverovali. Bez ohľadu na to, aké má vzdelanie. „Najlepšou školou je sám život, ľudia a skúsenosti získané praxou, teda vašou tvorbou.“ tvrdí Monika Dobšovičová.   Cukráreň verzus Jednotlivec Čím to je, že torty od jednotlivcov sa tešia takej obľube? Alžbeta Kaľuhová nám prezradila svoju teóriu: „Možno kvôli tomu, že jednotlivý cukrár do tej torty dáva viac seba, viac lásky...“ Možno je to predsa len pravda a väčšina zákazníkov si uvedomuje, že v cukrárňach, kde majú denne niekoľko objednávok ide kvantita na úkor kvality. A konkurencia tak vzrastá nielen medzi samotnými jednotlivcami, ale aj medzi jednotlivcom a cukrárňou. Michaela Hybská v tom má jasno: „V konkurencii sa môže presadiť iba kvalita v každom smere. Je to práca na celé dni a noci. Je absolútne nedocenená a preto ju môže robiť iba niekto, koho to naozaj baví. Ja sa snažím , aby moje torty boli dizajnovo odlíšiteľné a pri pohľade na ňu zákazníci poznali môj "rukopis“.“ Neexistuje snáď lepší pohon, ako zdravá konkurencia. Tá je rozhodne nevyhnutná vo všetkom, v čom chcete byť úspešný. „Presadiť sa je ťažké, hlavne preto, že tortu si v dnešnej dobe dokáže upiecť i ozdobiť skoro každý - cukrárske obchody s pomôckami, ktoré za vás urobia polovicu práce sú už všade a na internete nájdete návod hádam na všetko. Ak však do každej torty dáte niečo jedinečné a nevnímate ju len ako zárobok, ale ako samostatné dielko, zákazník si k vám cestu vždy nájde.“ tvrdí Jana Vojtová. .   Foto: www.profilerehab.com, Henrieta Referovičová, Jana Vojtová .storka_nadpis{ font-size:16px; text-decoration:none; color:black; line-height:1.5em; display:block; clear:both; margin:15px 0px 15px 0px; font-weight:bold; } .storka_odstavec { font-size: 13px; line-height: 1.5em; color:#464646; } .storka_odstavec_blok { font-size: 13px; line-height: 1.5em; text-align:justify; color:#464646; }

07.05.201410669
Chutné zákusky a torty kúpite cez internet

Oslavy a podujatia:Torty a zákusky aj ako vianočná príprava

Chutné zákusky a torty kúpite cez internet

Marek


Nemajú vlastné stoly v cukrárni, ani kamennú predajňu. Aj v dobe internetu však ponúkajú nefalšovanú radosť zo zákuskov a tort. Poctivé suroviny, expresné dodávky a receptúry ako od starej matere. Výhody rýchleho internetu, ale pravého zážitku z cukroviniek sa úžasne spájajú v eCukrárni Kmotrička. Klasické a vianočné V eCukrárni Kmotrička sa nestarajú o žiadnu prevádzku, preto všetky svoje snahy sústredili na pečenie. To prináša pre zákazníkov niekoľko benefitov. „Pečieme vždy len na objednávku. Zákusky aj torty z našej produkcie sú teda zaručene čerstvé. Všetok tovar je napečený a odoslaný priamo k zákazníkovi. Dostane tak cukrovinky rovnako čerstvé, akoby si ich piekol sám doma, „ hovorí Katarína Kmotríková majiteľka eCukrárne Kmotrička. Túto sezónu ponúkajú aj vianočný mix na pečivo, objednávky prijímajú až do 15 decembra. Čokoládové placky, linecké koláčiky, cesto, či vanilkové rožky sú samozrejmosťou. Bez kokosových guliek, či makarónkov by Vianoce neboli kompletné. Stačí pár kliknutí a voňavé pečivo máte doma. Kvalitu hodnotia referencie Ako si overiť kvalitu a chuť zákuskov, keď nemôžete „okoštovať“ v kamennej cukrárni? Referencie hovoria jednoznačne, kvalita je prvotriedna. Na nej sa podpisuje domácky prístup. „Keďže všetky torty a zákusky, ktoré nájdete v našej ponuke si pripravujeme sami vo vlastnej výrobe, u nás máte záruku použitia kvalitných surovín, prípravy podľa domácich receptúr a umeleckej práce pri výzdobe tort. Veľmi nám záleží na spokojnosti našich zákazníkov, ktorú sa snažíme dosiahnuť hlavne vysokou kvalitou našich výrobkov. Na pečenie používame vždy len tie najkvalitnejšie suroviny, napríklad maslo, živočíšna smotana, belgická čokoláda a holandské kakao a iné,“ hovorí Katarína Kmotríková. Kvalitné suroviny tak znamenajú aj kvalitné zákusky a výnimočnú chuť. Stačí sa presvedčiť. Torty aj do druhého dňa Výhodu internetovej eCukrárne Kmotrička je pečenie výsostne na objednávku a samozrejmosťou je expresné spracovanie. „Mnoho zákazníkov máme aj z radov tých, čo si spomenuli na sladké prekvapenie na poslednú chvíľu. Aj tým vieme samozrejme vyjsť v ústrety a vieme dodať zákusky aj torty už do jedného dňa,“ hovorí Katarína Kmotríková. Zákusky a torty dodávajú v Bratislave a blízkom okolí, po dohode sú však schopní zabezpečiť aj dlhšiu prepravu.    Zaujala vás možnosť objednať si chutné koláčiky na Vianoce cez internet? Neváhajte osloviť eCukráreň Kmotrička s vynikajúcimi cenami a ešte vynikajúcejšími pochúťkami. 

26.11.20147406
Poctivé zákusky  chutia rovnako dobre už 50 rokov

Oslavy a podujatia:Torty a zákusky aj ako vianočná príprava

Poctivé zákusky chutia rovnako dobre už 50 rokov

Marek


Množstvo bežných zákuskov už chutí, akoby ich nepripravili cukrári, ale chemickí inžinieri v laboratóriu. Skúsenosť s „umelými“ zákuskami má už hádam každý z nás. V Cukrárenskej výrobe Filová, s.r.o., si povedali, že takýmto trendom nepôjdu. Dnes ich zákusky chutia lahodne ako kedysi, sú vyhľadávané aj v zahraničí a vďaka poctivým surovinám a tradičným receptúram sú skvelou voľbou aj na vianočný stôl. Tradíciu držia už vyše polstoročie Cukrárenský výroba Filová sa výrobe sladkých pochutín venujeme už od roku 1960. „Zameriavame sa na čerstvé zákusky rôzneho druhu, tradičné a netradičné torty, trvanlivé pečivo a tiež zmrzlinu so širokou ponukou príchutí. Zaoberáme sa tiež umeleckou cukrárčinou a podľa priania a predstavy vyrobíme z torty priam majstrovské dielo. Vďaka dlhoročným skúsenostiam a prejavenej dôvere od našich zákazníkov vieme, že našu prácu vykonávame dobre a najmä chutne,“ hovorí Dušan Filo, ktorý je nasledovník tradície, ktorú začala jeho mama cukrárka. „Dnes sme jedni z mála skutočne tradičných výrobcov zákuskov. „Mama nikdy nedovolila falšovať suroviny používať umeliny, a na toto sama stále dohliada,“ dodáva Dušan Filo. Krémy chutia inak, lebo sa varia inak Dušan Filo hovorí, že niečo také ako arómy a náhrady pri ich procese výroby nenájdete. „Naše zákusky farbíme skutočným ovocím, sami si varíme sirupy aj polevy. Všetko pripravujeme ručne a podľa klasických receptúr. Nepoužívame zmesky na prípravu, miešame si krémy z klasických surovín. V našich zákuskoch nájdete poctivé arašidy, lieskovce a orechy a nie strúhanku, či prepálené lístkové cesto s orechovou arómou,“ hovorí Dušan Filo z Cukrárenskej výroby Filová. Tradícia, chuť a skutočné ingrediencie sú aj dôvodom, prečo sú ich produkty žiadané nielen doma, ale aj v Rakúsku. Na trhu, ktorý stojí na povesti kvalitných cukroviniek. Domáce recepty však neraz tromfnú aj rakúskych cukrárov. Pečivo pred Vianocami pečené s láskou Chcete si dopriať na Vianoce niečo výnimočné? Vyskúšajte ako chutia zákusky, či vianočné pečivo pečené s láskou podľa klasických receptúr. „Nemáme žiadnu strojovú výrobu, všetko ručne pečieme, ukladáme, namáčame v čokoláde, alebo natierame džemom. U nás sú kokosové pusinky zo skutočného strúhaného kokov a nie z arómy. Na prvý pohľad rozdiel nevidieť, no na jazyku spoznáte kvalitu. Všetko sa ručne balí, váži, jednoducho v našej výrobe dohliadame na každý produkt. Preto sa môžeme pochváliť tým, že sa zákazníci vracajú,“ hovorí Dušan Filo z Cukrárenskej výroby Filová. Pritom ceny zákuskov sa nemôžu líšiť výrazne od tých, čo sú produkované vo veľkom a s čo najlacnejšími surovinami. Ako hovorí Dušan Filo, ak by zdvihli ceny na trhu, kde každý hľadá najnižšiu cenu, neprežili by. Stále však verí, že tradícia, kvalita a chuť zvíťazí. Nikdy nezačali pracovať s náhradami a aj na Vianoce, či slávnostné príležitosti dodajú cukrovinky presne také, ako vám budú chutiť.   Vyskúšajte skutočne poctivé torty, zákusky, vianočné pečivo a stovky druhov cukroviniek!  

26.11.20147516
Chutné torty s vyznaním lásky aj fotografiou

Oslavy a podujatia:Torty a zákusky aj ako vianočná príprava

Chutné torty s vyznaním lásky aj fotografiou

Marek


Darujte tortu ako chutného Mikuláša, prekvapenie, či dar z lásky. Torta poteší malých aj veľkých, mužov aj ženy. Ak je chutná, spomínať na ňu budete dlhé roky. Vďaka moderným technológiám a kvalitným surovinám, ktoré spojila Katarína Šarmírová, môžete na tortu preniesť vaše vyznanie lásky, kresbu, verše, či dokonca spoločnú fotografiu. Dokonalý nápad na oslavu výročí. Originálne postavičky Katarína Šarmírová je profesionálka, ktorá pracuje zásadne s dobrými a vždy čerstvými surovinami. Vďaka tomu jej koláče a zákusky chutia nezabudnuteľne. Nezabudnete však ani na ich dizajn. „Vytvárať umelecké torty, rôznych tvarov niekedy nie je jednoduché. Ide o skĺbenie cukrárskeho umenia a kreativity, tvorivosti aj maľovania. Často mi stačí povedať predstavu, poslať obrázok, alebo fotografiu a všetko vytvorím presne na želanie,“ hovorí Katarína Šarmírová, ktorá získala prax pečenia v tých najlepších reštauráciách a  zákusky a torty z jej dielne nesú dobré meno. Sladká fotografia Postavičky, srdiečka, bábiky, alebo umelecké vzory sú určite zaujímavé na pobavenie, či pre deti. Existuje však forma spracovania, ktorá na cukrovinku pretaví akýkoľvek obrázok, či spoločnú fotografiu. „Fototlač na tortu je čoraz obľúbenejšia. Stačí poslať fotografiu, alebo akýkoľvek obrázok e-mailom a klient môže mať svoju fotografiu na oblátke, alebo priamo na torte z marcipánovej polevy. Fotografie je skutočne verné a všetko je jedlé, pracuje sa výsostne s odtieňmi potravinárskych farieb. Pracujem s rôznymi tvarmi od kruhov až cez štvorce do veľkosti formátu A4,“ vysvetľuje Katarína Šarmírová. Dať niekomu tortu s podobizňou, alebo ako spoločný darček lásky je ideálny pre každú príležitosť, nielen na Vianoce. Najobľúbenejšie príchute Vizuál torty je nesmierne dôležitý, ale zážitok chceme mať nielen z pohľadu. Katarína Šarmírová hovorí, že medzi najobľúbenejšie príchute plniek patrí čokoládová s banánmi, alebo len čokoládová. Ak majú klienti záujme o iný typ, zväčša padne na výber tvarohová s kúskami ovocia. Práve tieto dva typy sa jej osvedčili ako najobľúbenejšie. Vie však vyjsť v ústrety aj milovníkov punču, orechov a jahôd, akýchkoľvek gurmánskych snov. Ktorý by ste si vybrali? Katarína Šarmírová vám príchute zaobalí do atraktívnej podoby.

26.11.20146609
Torta je najkrajší darček, aj pod stromček

Oslavy a podujatia:Torty a zákusky aj ako vianočná príprava

Torta je najkrajší darček, aj pod stromček

Marek


Poznáme torty narodeninové a meninové, k sviatku, či životným udalostiam. Cukrárka Jarmila Pavlíková hovorí, že čoraz viac rodičov pripraví deťom vianočné, alebo mikulášske prekvapenie v podobe torty. Už dávno totiž torta stratila tradičný tvar kruhu s číslom veku na čokoládovej polohe. Dnes sú torty umelecké diela, ktoré je niekedy škoda zjesť, aj keď chutia výborne. Umelecké torty založené na tradícii Vyzerajú ako z umelej hmoty, ale dajú za zjesť. Žiarivé farby, rozprávkové postavičky, či farebné kreácie. Výhodou farebných a umeleckých tort je, že sa dajú celé zjesť a deťom aj dospelým chutia. „Torty pripravujem z klasického marcipánu, takže všetky postavičky sú jedlé. Farbené sú potravinárskym farbivom, takže nejde o žiadne nebezpečné látky. Celú tortu možno zjesť a je veľmi chutná. Kilo tradičnej marcipánovej torty ponúkam pritom už od 10 eur, čo je dobrá cena,“ hovorí Jarmila Pavlíková, no dodáva, že za extrémne zložité postavičky, či modelovanie môže byť pár eur príplatok. Za to potešenie detí to však stojí a o tom, čo dokážu jej ruky sa treba presvedčiť na vlastné oči. Modeluje aj pečie sama Jarmila Pavlíková žiadne doplnky na tortu nenakupuje. Všetko si vyrába výhradne vo vlastnej réžii, preto sa môže za kvalitu torty hrdo postaviť. Pripravuje nielen dekoračné ozdoby, ale varí vlastné krémy, plnky, polevy. „Čo sa chuti týka, prakticky žiadna nie je problém. Starší uprednostňujú klasiku v podobe čokoládovej, orechovej, rumovej, ale mladším chutia aj rôzne ovocné torty, ananásové, banánové. Vždy dávam dostatok ovocia a torty sú preto zaručene svieže,“ hovorí Jarmila Pavlíková o svojom umení. Ochutnať tortu pečenú s láskou a z poctivých surovín je skutočná lahôdka. Vianočné torty Jarmila Pavlíková sa venuje aj pečeniu unikátnych vianočných tort. Ak ste sa rozhodli potešiť svoju rodinu niečím netradičným, ešte stále je čas osloviť Jarmilu Pavlíkovú. Vianočná torta je skvelý darček, prekvapenie aj pochúťka. Tento segment sa neustále rozširuje aj preto, že rodičia majú možnosť deťom priniesť tortu s obľúbenými postavičkami, preniesť ich do rozprávkového sveta. Možnosťou sú aj atraktívne vianočné vzory, ktoré dokážu ponúknuť na Vianoce vizuálne aj chuťovo iný zážitok, ako sú salónky a tradičné vianočné pečivo,“ hovorí Jarmila Pavlíková. Vianočná torta je určite jeden zo skvelých tipov na darček, ktorý vie určite rozžiariť oči.    

26.11.20146190

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!
Vianočný stôl ako festival pestrostí

Oslavy a podujatia:Vianoce 2021

Vianočný stôl ako festival pestrostí

Marek Oslavy a podujatia


Skutočné originály prichádzajú na svet, keď sa spojí kvalita, tvorivosť a láska k práci, vášeň a nadšenie pre tvorbu. Originály rozširujú naše poznanie, pohladia zmysly a pookrejeme na duši. Stačí navštíviť Cukráreň Domenico a viete, že splnila všetky atribúty, aby sme jej mohli prisúdiť status originál. A nielen miestu, ale aj viac ako štyridsiatke zákuskov, ktoré ponúka. Tradícia a noblesa Cukráreň Domenico je podnik s 23 ročnou tradíciou. Od začiatku sa tu predávajú len výrobky vyrobené vo vlastnej výrobni a podľa vlastnej receptúry. Vytvoriť domácu atmosféru, pocit návštevy u svojej starej mamy bola základná filozofia cukrárne. „Názov Domenico je odvodený od barokového hudobného skladateľa Domenica Scarlattiho a barokového maliara Domenica el Greca. No základ slova je dom, domáci a v preklade zase pokoj, nedeľa. Všetky tieto atribúty sú obsiahnuté v ponuke a atmosféra cukrárne Domenico v Poprade - Veľkej na Farbiarskej ulici,“ hovorí majiteľ cukrárne Domenico Igor Ľudma. Už samotná návšteva cukrárne naznačuje, že zážitkov tu bude viac ako dosť. Domáce prostredie, domáce koláče Interiér cukrárne navrhol a zrealizoval výtvarník a scénograf František Lipták v jeho originálnom a jedinečnom štýle. V cukrárni sa pravidelne konajú komorné divadlá, koncerty, výstavy, cestovateľské prezentácie a rôzne stretnutia. „Nielen atmosférou a interiérom pripomína cukráreň Domenico domáce prostredie. Sortiment cukrárne je veľmi bohatý a koláče sú pripravované naozaj tak ako doma. Denne je v ponuke minimálne 40 druhov vždy čerstvých jedinečných zákuskov,“ hovorí Igor Ľudma. Zákusky sa rovnako vyznačujú originálnymi receptúrami domáckosťou, chuťou a zážitkom. Práve ten je pre celú filozofiu Domenico najdôležitejší. Zdravé koláče aj na  Vianoce Do cukrárne obvykle nechodíme za zdravou výživou. No výroba koláčov Domenico však myslí aj na súčasný trend zdravých cukroviniek. V sortimente nechýbajú koláče pre celiaticov, diabetikov alebo vyrobené zo špaldovej múky. „Naše štrúdle môžete väčšinou ochutnať len doobeda, lebo poobede ich už nedostanete. Sú vypredané. Zákusky vyrábame vždy v malých množstvách, ale častejšie, aby bola záruka, že budete jesť vždy čerstvý koláčik.  Môžete si tu objednať tortu akéhokoľvek tvaru, rozmeru ale hlavne chuti. Na Vianoce vyrábame špeciálne vianočné pečivo v originálnom balení,“ hovorí Igor Ľudma z cukrárne Domenico.  Je ťažké popisovať koláče. Tie je treba vidieť a hlavne ochutnať. Sortiment tovaru je vo vysokej kvalite a aj preto sú všetky výrobky  z ich vlastnej produkcie. „Ponúkame veľký výber originálnych aj netradičných zákuskov, vlastnú teplú čokoládu a kokteily. To všetko v kulise  príjemného interiéru  a vybranej náladovej hudby,“ uzatvára Igor Ľudma.   Dostali ste chuť?  Navštívte cukráreň Domenico, alebo si ozvláštnite Vianoce pochúťkami z ich dielne.    

22.12.202111429

Prečo vlastne oslavovať Valentína?

Oslavy a podujatia:Valentínske radosti

Prečo vlastne oslavovať Valentína?

Marek Oslavy a podujatia


Skutočné originály prichádzajú na svet, keď sa spojí kvalita, tvorivosť a láska k práci, vášeň a nadšenie pre tvorbu. Originály rozširujú naše poznanie, pohladia zmysly a pookrejeme na duši. Stačí navštíviť Cukráreň Domenico a viete, že splnila všetky atribúty, aby sme jej mohli prisúdiť status originál. A nielen miestu, ale aj viac ako štyridsiatke zákuskov, ktoré ponúka. Tradícia a noblesa Cukráreň Domenico je podnik s 23 ročnou tradíciou. Od začiatku sa tu predávajú len výrobky vyrobené vo vlastnej výrobni a podľa vlastnej receptúry. Vytvoriť domácu atmosféru, pocit návštevy u svojej starej mamy bola základná filozofia cukrárne. „Názov Domenico je odvodený od barokového hudobného skladateľa Domenica Scarlattiho a barokového maliara Domenica el Greca. No základ slova je dom, domáci a v preklade zase pokoj, nedeľa. Všetky tieto atribúty sú obsiahnuté v ponuke a atmosféra cukrárne Domenico v Poprade - Veľkej na Farbiarskej ulici,“ hovorí majiteľ cukrárne Domenico Igor Ľudma. Už samotná návšteva cukrárne naznačuje, že zážitkov tu bude viac ako dosť. Domáce prostredie, domáce koláče Interiér cukrárne navrhol a zrealizoval výtvarník a scénograf František Lipták v jeho originálnom a jedinečnom štýle. V cukrárni sa pravidelne konajú komorné divadlá, koncerty, výstavy, cestovateľské prezentácie a rôzne stretnutia. „Nielen atmosférou a interiérom pripomína cukráreň Domenico domáce prostredie. Sortiment cukrárne je veľmi bohatý a koláče sú pripravované naozaj tak ako doma. Denne je v ponuke minimálne 40 druhov vždy čerstvých jedinečných zákuskov,“ hovorí Igor Ľudma. Zákusky sa rovnako vyznačujú originálnymi receptúrami domáckosťou, chuťou a zážitkom. Práve ten je pre celú filozofiu Domenico najdôležitejší. Zdravé koláče aj na  Vianoce Do cukrárne obvykle nechodíme za zdravou výživou. No výroba koláčov Domenico však myslí aj na súčasný trend zdravých cukroviniek. V sortimente nechýbajú koláče pre celiaticov, diabetikov alebo vyrobené zo špaldovej múky. „Naše štrúdle môžete väčšinou ochutnať len doobeda, lebo poobede ich už nedostanete. Sú vypredané. Zákusky vyrábame vždy v malých množstvách, ale častejšie, aby bola záruka, že budete jesť vždy čerstvý koláčik.  Môžete si tu objednať tortu akéhokoľvek tvaru, rozmeru ale hlavne chuti. Na Vianoce vyrábame špeciálne vianočné pečivo v originálnom balení,“ hovorí Igor Ľudma z cukrárne Domenico.  Je ťažké popisovať koláče. Tie je treba vidieť a hlavne ochutnať. Sortiment tovaru je vo vysokej kvalite a aj preto sú všetky výrobky  z ich vlastnej produkcie. „Ponúkame veľký výber originálnych aj netradičných zákuskov, vlastnú teplú čokoládu a kokteily. To všetko v kulise  príjemného interiéru  a vybranej náladovej hudby,“ uzatvára Igor Ľudma.   Dostali ste chuť?  Navštívte cukráreň Domenico, alebo si ozvláštnite Vianoce pochúťkami z ich dielne.    

07.02.201719063

Produktová fotografia

fotografia výrobných priestorov a zariadenia firmy

Rado Cerula…
5/5 8 hodnotení

Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím