AKTUÁLNE


MDŽ nie je retro! Tento sviatok milujú aj moderné ženy!

Oslavy a podujatia:Vianočené poďakovanie

MDŽ nie je retro! Tento sviatok milujú aj moderné ženy!

Marek


Medzinárodný deň žien sa ešte stále v mysliach spája s prežitkom socializmu, no pravdou je, že oslava nehy, ženstva, krásny, jednoducho nežnejšieho pokolenia tu bola dávno pred tým, ako si tento sviatok znárodnili komunisti. A ženy ho dodnes milujú. Krásna tradícia Medzinárodný deň žien sa spája s výročím štrajku newyorských krajčírok 8. marca roku 1908 a odvtedy sa tento deň traduje ako pamätný. Práve ôsmy marec patrí ženám a inak tomu nebude ani počas MDŽ v roku 2018. V rámci Československej republiky sa MDŽ prvý raz oslavovalo v roku 1921. Najprv skúšobne a potom tento sviatok už nadobudol celoštátny rozmer. Jediným obdobím, keď ženy nedostali svoju kytičku kvetov, bolo obdobie Druhej svetovej vojny. Na našom území sa totiž oslava MDŽ po vojne obnovila až v roku 1945. No pozorní muži si na svoje ženy vedeli spomenúť vždy, bez toho či bol, alebo nebo sviatok oficiálnym. Ženy si zaslúžia lásku aj kvet Kvet je na MDŽ hlavným symbolom lásky. Kytica ružičiek, ale aj povestné gerbery sú určite vhodné k tomuto sviatku. Zabodujú aj jarné narcisy, alebo frézie, ale ako hovorí Ľuboš Ziman z kvetinárstva Flos: „Stále viac sa do popredia dostáva aj klasický karafiát.“ Je síce tak trochu retro prvkom, ale stále krásnym. Karafiát má množstvo prevedení, farebných odtieňov a práve tento duch nostalgie sa už dnes nespája s akousi tradíciou, ktorá nie je zlá, ale milá. Obohatiť kyticu k MDŽ práve týmto kvetom je správnym okorenením sviatku žien. Určite oslávte krásu vašej ženy Prečo darovať na MDŽ práve kvety? Je to nielen tradícia, ale zároveň dokonalá kombinácia. Nič sa nehodí k žene viac ako krásne kvety. Rôznofarebnosť, krása a jemnosť. Hoci aj neskutočná originalita. Či už darujte ružu, karafiát, narcis, alebo gerberu, prípadne modrý iris, alebo tulipány, každý kvet je iný. Každý je originál. Tak ako žena. Hoci ich je na svete mnoho, pre vás je tá jedna jediná najcennejšia a originálna. Povedzte jej to kvetom. Aj tých je na svete množstvo, no vy jej dáte ten pravý, originál, kyticu a kombináciu lupeňov určené len pre vašu drahú. Ku kytičke môžete vždy priložiť aj malý darček, alebo krátke venovanie. Z lásky k žene. Využite jarnú akciu k MDŽ na www.kvetyakytice.sk  a objednajte vašej partnerke kyticu, ktorá v sebe spája omamnú vôňu frézií, čaro narcisov, sviežosť tulipánov za špeciálnu uvádzaciu cenu 21 eur a k tomu keramická váza ako darček úplne zadarmo. S doručením po celom Slovensku.    

02.03.20189438
Ako vybrať správnu kyticu pre mamu?

Oslavy a podujatia:Vianočené poďakovanie

Ako vybrať správnu kyticu pre mamu?

Marek


Deň matiek sa nezadržateľne blíži a platí, že v tento deň by žiadna mama nemala ostať bez radosti, úsmevu a živého kvetu. Spoznajte ju! Mama je prvou ženou v živote každého človeka a pritom pri výbere daru si mnohí uvedomia, že vlastne ani nevedia, čo má rada. To by žiadne dieťa nemalo ignorovať. Preto ak chcete spraviť mame úprimnú radosť, je vhodné spoznať, čo ju teší. Či sú to tulipány, gerbery, karafiáty, ruže, ľalie... Či má rada konkrétnu farbu, alebo skôr veselé koláže. Je dobré všimnúť si, k akým kvetom inklinuje na záhrade, alebo doma a podľa toho naladiť aj rezané kvety. Kytice poskytujú toľko variácií, že dokážu vyhovieť naozaj každému.     Inšpirujte sa trendmi Aj v oblasti kvetov a kytíc sa vyskytujú módne vlny. Preto je po zohľadnení osobných preferencií dobré poznať, čo akurát letí. Určite by ste mame nechceli darovať niečo neaktuálne. V súčasnosti sú v kurze kytice zmiešané, s paletou rôznych kvietkov. Vhodné je ladiť väčšie kvety s menšími púčikmi. Absolútnym hitom sezóny sú však kytice doružova. Jemné a veľmi ženské, ako stvorené pre chápavú a láskavú mamu. Kvet ako prejav vďaky a lásky Kvet neohrdne žiadna žena. Aj preto je jeden z najpreferovanejších darov. Deň matiek je zároveň oslavou materstva, života a preto darovať živé kvety predstavuje krásnu symboliku. Od dávnych čias je kvet symbolom vďačnosti, náklonnosti a dôkazom, že obdarovaného si vážite. Navyše kytica kvetov je naozaj nádherná a osvieži byt na niekoľko dní. Pre každú matku to bude dôvodom, aby sa pri pohľade na ňu usmiala. Dva sviatky pre jednu mamu Bežne sa Deň matiek oslavuje počas druhej májovej nedele. Málokto vie, že v Maďarsku a teda aj v južných častiach Slovenska sa tento sviatok oslavuje už počas prvej májovej nedele, ktorá tento rok pripadne na 7.5. Preto ak chcete vašu mamu prekvapiť, môžete ju pokojne potešiť aj dvakrát. Veď každej sa máme za čo poďakovať. Milý kvietok dokáže vyjadriť vďaku k jej obetavosti aj rozradostiť. Nedeľné špecifikum Deň matiek patrí k sviatkom, ktoré nemajú pevne stanovený dátum v kalendári, ale viažu sa na obdobie, ktorým je vždy májová nedeľa. Preto ak chcete svoju mamu potešiť, je na to potrebné myslieť už počas týždňa. Čím skôr kvety objednáte, tým máte väčšiu istotu, že dorazia včas a presne tie druhy, ktoré ste si želali. Pri objednávke stačí zadať dátum doručenia a kvietky budú donesené včas a vždy čerstvé. Pri donáške je najlepšie, ak si vyberiete dodanie už v piatok. Tak môže vašu mamu tešiť kytica celý víkend. Nedeľné doručovanie je možné totiž len vo vybraných mestách. Objednajte si krásne kytice zo živých kvetov!

25.04.201721173
Darček k MDŽ pre každú ženu!

Oslavy a podujatia:Vianočené poďakovanie

Darček k MDŽ pre každú ženu!

Marek


Medzinárodný deň žien je sviatkom, kedy je milé spomenúť si na každú matku, priateľku, partnerku, ale aj kamarátku, či dobrú kolegyňu. Existuje univerzálny dar, ktorý rozjasní tvár každej žene.     Kvety sa dokážu dotknúť ženskej duše Kvety vždy robili ženy krajšími, našli v nich radosť a záľubu. Majú totiž moc dotknúť sa ženskej duše a to z viacerých dôvodov. Sú jemné, nežné a krásne. Ako ženy. Zároveň sa hodia k rôznym ženským charakterovým vlastnostiam. O to viac si ich ženy vážia. Kvetmi im dávate najavo nielen to, že vám na nich záleží, ale aj to, že ich poznáte. Kytice jarných kvetov Medzinárodný deň žien je spojený s príchodom jari a farebné kvety naladia ženy ešte viac na jarnú náladu. Najvhodnejšie sú frézie, tulipány, alebo narcisy. Výhodou jarných kvetov je, že vyniknú v kytici jednodruhovo, alebo môžete spraviť jarnú zmes pestrú ako rozkvitnutá lúka. Nech už sa rozhodnete pre akúkoľvek alternatívu nemôžete trafiť vedľa.   Frézie Meno tejto rastliny je odvodené od jej objaviteľa, botanika a lekára Heinricha Theodora Freeseho. Našiel ju priamo v africkom púštnom piesku a získala si jeho srdce. Je doslova omamná svojou vôňou a pestrofarebnosťou. Medzi jej hlavné vlastnosti patrí nežnosť a nevinnosť. Hodí sa preto pre kamarátky, mladšie ženy a prípadne platonické lásky. Mimochodom, na MDŽ môžete dať kvety každej žene. Môže to však byť aj príjemný začiatok nového vzťahu. Tulipány Ak sa pozrieme na ich význam, je tu potrebné rozlišovať aj farbu. Červené tulipány nesú prakticky rovnaký význam ako ruže. Ich poslaním je vyjadrovať lásku a hoci to chlapi netušia, každá žena jazyku týchto kvetov dobre rozumie. Žltá je farbou radosti a biela čistoty.   Narcis Je to magický kvet s magickým poslaním. Odveký symbol spánku, ale zároveň aj zmŕtvychvstania. Je jedným z prvých jarných kvetov a preto symbolizuje vychádzajúce slnko. Mimochodom, pre svoje krátke obdobie kvitnutia je považovaný za veľmi cenný a symbolizuje pominuteľnosť krásy, ale aj večnosť lásky. V Číne je tento kvet považovaný za symbol šťastného manželstva. Ak hľadáte ten správny kvietok pre pani manželku, asi sme vám nemohli poradiť lepšie.   Ak stihnete objednať kyticu do 7. marca do 14-tej hodiny, bude doručená na MDŽ kdekoľvek na Slovensku. Pre tých zábudlivejších je možné zabezpečiť aj expresné doručenie kvetov objednaných na MDŽ do 12-tej hodiny v mestách Lučenec, Banská Bystrica, Detva, Brezno, Rimavská Sobota, Zvolen, Prievidza, Žilina, Košice, Bratislava, Galanta, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Zlaté Moravce.  

24.02.201719998
Naplánujte si dokonalú svadbu

Oslavy a podujatia:Vianočené poďakovanie

Naplánujte si dokonalú svadbu

Martina…


Každá svadba si vyžaduje neuveriteľne veľa príprav, ktoré sú ale na druhej strane naozaj dôležité. Aby ste nič neľutovali a v deň svadby nestresovali, všetko musí byť tak, ako ste si to vysnívali. Okrem prekrásnych šiat a výzdoby je dôležitou súčasťou aj fotograf, kameraman a hudba. Fotografia s príbehom Kvalitná fotka by mala mať v sebe emóciu a niečo vypovedať. Dávid Duducz Fotograf používa najčastejšie čierno-biele fotografie, v ktorých sa ukrýva napätie, láska, šťastie či očakávanie. Momentky, ktoré zachytáva sú najvernejšie, pretože tam rozpoznáte pravú emóciu od tej hranej. Fotenie svadby by nedávalo význam, ak by nemalo striktný sled. Takmer každý fotograf sa ho pridržiava a riadi sa ním. Remember Fotograf to nazýva svadobným „fotopríbehom“. Ten obsahuje až 700 fotiek, ktoré na seba nadväzujú. Foto Katarína sa okrem príprav na svadbu, obradu a hostiny sústreďuje aj na okolie. Malé detaily v podobe torty, rúk, prstienkov alebo rodiny a priateľov. Novomanželia nestíhajú sledovať v deň svadby všetkých. Takto uvidia zábavu a radosť svojich blízkych pri pohľade na fotografie aj po svadbe. Podľa Petra Azora je najdôležitejšie neovplyvňovať dianie. Necháva emócie a ľudí robiť to, čo sami chcú a do ničoho ich nenúti. Len tak sa dá zachytiť pravá atmosféra svadby. Každá je pravdaže niečím iná a jedinečná. Zostrih toho najlepšieho Tak, ako aj fotografia potrebuje dobré svetlo, tak aj kameraman. Nasvietenie priestoru je veľmi dôležité, ak chcete aby bolo všetko jasne viditeľné. Jilek production sa vie o to postarať. Okrem fotografa a kameramana nasvieti prostredie tak, aby vám to neprekážalo a jemu pomohlo. Momentálne je okrem dlhého záznamu zo svadby veľmi populárny krátky zostrih. Roman Bartos Photography je na to expert. Dvojminútové video, v ktorom je krátky zostrih celej svadby. Novomanželia si ho dávajú na sociálne siete, aby ukázali celému svetu, že ich životy sa spojili v jeden. Hudba hraj Po všetkých oficialitách a chutnej večeri nasleduje zábava. Na tej závisí väčšinou celkový dojem zo svadby, pretože svadobčania ju celý deň netrpezlivo očakávajú. Je teda rozhodujúce vybrať si kvalitnú a mnoho žánrovú skupinu. Myslite na mladých ale aj tých starších. Zabávať sa chcú naozaj všetci. Hudobná skupina Gin-tonic práve niečo takého ponúka. V ich repertoári nájdete oldies pesničky, country, východniarske, popové ale aj omnoho viac. Zahrajú podľa požiadaviek. Ak ale chcete niečím originálnym prekvapiť, môžete si vybrať Harfistku. Zahrá filmové a muzikálové melódie alebo dokonca aj moderné skladby. To všetko na harfe. Výber fotografa, kameramana a hudby je naozaj pre každú svadbu veľmi dôležitý. Neberte hneď prvé, čo vám príde pod ruku. Pozrite si ich doterajšiu prácu, referencie a spôsob akým pristupujú k zákazníkom. Vy ste tí, ktorí si kladú požiadavky.

26.06.20154041
Trendy svadobného stolovania 2015

Oslavy a podujatia:Vianočené poďakovanie

Trendy svadobného stolovania 2015

Martina…


Ak vás tento rok čaká svadba a vy ju chcete mať naozaj dokonalú a šik, určite sa pozrite na  tohtoročné trendy. Jednou z najdôležitejších vecí na svadbe je určite výzdoba na stoloch. K nej potom prispôsobíte výzdobu miestnosti, kostola, vaše šaty a kvety. Tento rok si môžete vybrať zo štyroch typov, ktoré vaše stoly a aj celú svadbu spravia zázračnými a vy sa budete cítiť naozaj jedinečne.   Pestré farby Nebojte sa byť odvážni a niečím odlišní. Tento rok si to môžete dovoliť naozaj v širokej pestrosti farieb. Horúca ružová alebo teplá oranžová podčiarknuté jasnou bielou. Kombinácia, ktorá vaše stoly rozjasní a celú svadbu posunie na úplne iný level. Nezabúdajte pravdaže ani na biele sviečky v priesvitných nádobách a na živé kvety v jemných odtieňoch oranžovej či ružovej. Stoly však nesmú byť preplnené. Dekorácie umiestňujte do stredu aby mali hostia dostatok priestoru. Ak je vaša odvaha ešte väčšie, nad stoly môžete umiestniť aj lampióny, ktoré doplnia celú atmosféru a dekoráciu stolov privedú do dokonalosti. Vintage štýl Tak ako po minulé roky, tak aj tento rok je veľmi populárny vintage štýl. Stoly plné čipky, divokých kvetov a rôznych vzorov prenesú vašu svadbu do viktoriánskeho obdobia či dokonca renesancie. Tento štýl v sebe zahŕňa bielu farbu doplnenú metalickými farbami ako zlatá alebo bronzová. Na vašom stole nesmú chýbať taniere s ornamentmi, jemné biele svetlo, čipka na obruse a určite najmenšie detaily. Špagátik, ktorý obopína kvety či visiace biele výšivky v drevenom kruhu. Na začiatok si musíte ale premyslieť, čo z tohto chcete použiť aby ste tam toho nemali priveľa. Lesk Ten, kto miluje iskru a niečo žiarivé, na svadobnom stole to všetko môže mať. Najlepšie je použiť malé detaily, ktoré sa lesknú. Stanú sa tak dominantou vášho stolu, ktorý nebude určite fádny. Môžu to byť malé trblietavé srdiečka na kvetoch, lesklé sviečky alebo žiarivé menovky svadobčanov. Tieto detaily vytvoria z vášho stolu niečo jedinečné a zároveň osobité. Stolovanie v záhrade Ak cítite, že potrebujete viac čerstvého vzduchu a svadbu plánujete na jar alebo počas leta, vyhrali ste. Stolovanie v záhrade je pre vás to pravé. Na stoloch použite tradičné kvety zo záhrady doplnené malými drobnosťami. Môžu to byť jahody, žalude alebo aromatické bylinky ako mäta či rozmarín. Populárne sú aj lampy, ktoré vo večerných hodinách dodajú všetkým stolom želanú eleganciu a romantiku. Rok 2015 v trendoch svadobného stolovania ponúka naozaj mnoho a z každej oblasti niečo. Vy si vyberte pravdaže to, čo sa najviac hodí k vašej osobnosti. Môžete byť dobrodružní s pestrými farbami, elegantní s vintage štýlom, žiariví s lesklými doplnkami alebo romantickí v záhrade. Ak ste si vybrali štýl stolovania, ďalšie potrebné dekorácie si už vyberiete ľahko. Držte sa jednoduchosti a nič nepreháňajte.    

25.05.20155701
Slané torty – alternatíva pochúťok bez cukru

Oslavy a podujatia:Vianočené poďakovanie

Slané torty – alternatíva pochúťok bez cukru

Marek


Vyzerajú úchvatne, chutia ešte lepšie, pôsobia ako originálna torta, ale pritom sú plnohodnotným pokrmom na každej oslave. Napríklad aj novoročné slané torty sú veľmi príjemným spestrením bežného pohostenia. Skvele chutia aj zasýtia Ľudmila Štefaničková sa výrobe slaných tort venuje už niekoľko rokov. Zakladá si na poctivých surovinách, čerstvosti a estetickej príprave. Bratislavčania dobre poznajú kvalitné torty, ktorých základom je toustový chlieb, ako plnka sa používajú syry, paštéty, nátierky, ale aj šunky, rôzne druhy plátkových syrov, šaláty, klobásky, všetko, čo si klient na slanú tortu bude želať. V konečnom efekte je slaná skutočne rovnako efektívna ako klasická sladká torta, akurát sa z nej dá viac najesť. Aj pre 20 ľudí Možno povedať, že slaná torta svojim účelom asi najviac pripomína obložené misy, akurát v spojení s chlebom a upravená do správneho tvaru, sa môže stať ozdobou každého večera aj zaujímavým darom. Čo sa týka ceny, aj torta pre nasýtenie 20 ľudí sa podľa predstáv klienta pohybuje priemerne okolo 45 – 50 eur, ale samozrejme všetko je individuálne vzhľadom na veľkosť, množstvo a druh použitých surovín. Žiadne pečivo už netreba Veľkou výhodou je, že z torty si stačí odkrojiť a je plnohodnotným jedlom. Netreba už dokupovať žiadne pečivo, súčasťou môžu byť aj feferónky, či žiadaná zeleninová obloha. Ľudmila Štefaničková sa s klientom dohodne vždy na predstave, aj na konkrétnych súčastiach. Vždy zabezpečí suroviny tak, aby mal klient čo najmenej starostí, no v prípade, že má byť súčasťou torty domáca klobáska, alebo si chce klient nakúpiť suroviny sám, je to na ňom. Zhotovenie slanej torty je dôležité objednávať aspoň týždeň dopredu a v žiadaný deň máte istotu, že bude čerstvá a chutná. 

14.12.201517248
Vianočný stôl ako festival pestrostí

Oslavy a podujatia:Vianočené poďakovanie

Vianočný stôl ako festival pestrostí

Marek


Zabudnime na chvíľu iba na plný tanier. Vianočný stôl nie je len držiak na dobré pokrmy. Je to malý festival atraktívnych dekorácií. Niektoré si môžete vyrobiť, na iné budete potrebovať odborníka. Inšpirujte sa modernými trendmi, ktoré prinesú Vianoce priamo na váš stôl. Dekoračné obrúsky Z cateringových stolov sa aj do domácností pomaly ale isto presúvajú table runnery. Teda jednorazové obrusy, ktoré sú papierové, no na dotyk hebké ako tkaniny. Ich výhodou je možnosť vyhodiť papier po použití. Žiadne pranie, dokonalá atmosféra a zladenie obrusu priamo so servítkami na ňom. Tento trend je doma viac v zahraniční, no už aj slovenské gazdinky pochopili, že počas vianočnej večere je lepšie použiť jednorazové pokrývky stola, ako ráno počítať škody na hodvábnom obruse. Kúsky zelene Vianoce sú o stromčeku, ale niekedy stačí aj pár skvostných zelených vetvičiek na stole. Ikebany, ozdobné venčeky, alebo len dekoračné vetvičky, ktoré prežiaria stôl. Zelene na Vianoce nie je nikdy dosť. Stôl plný rozkoší Doprajte si na stole nielen vyberané pokrmy, ale aj vyberané dekorácie. Vianoce nie sú každý deň  a preto dekoračne môžu pôsobiť aj úplne funkčné súčasti stolovania. Miska na chren, na ovocie, banka na omáčku, alebo tanierik pod cesnak. Vytvorte pre každý pokrm a súčasť večere vlastné miesto. Stôl bude pôsobiť prehľadne a pritom funkčne aj dekoračne. Len niekoľko tónov Základ dobrej výzdoby stola je postavený na maximálne dvoch farebných dominantných odtieňoch. Všetko viacfarebné už bude dýchať gýčom a nie noblesou. Určite je vhodné preniesť aj pár dekorácií priamo z vianočného stromčeka. Či už ide o gule, imelo, alebo strieborné dekoračné pásiky. Môžete nimi ozdobiť stred stola, alebo previazať obrúsky. Vianočná atmosféra sa objaví len čo si sadnete na stoličky. Sviečky Sú základnou výbavou každého vianočného stola. Môžete na ne postaviť vlastné handmade olejové sviečky, alebo jemne gravírované voskové gule, dozdobené perleťou. Aktuálnym trendom sú aj sviece od renomovaných návrhárov. K štedrovečernému stolu sa nehodia vonné sviece, pretože by narušili príjemné šteklenie vianočných jedál. Trendy sú aj ramenné svietniky a konštrukcie z drahých kovov, či keramiky.    foto: freshome.com

22.12.20144786
Ochutnajte svetové variácie Štedrej večere

Oslavy a podujatia:Vianočené poďakovanie

Ochutnajte svetové variácie Štedrej večere

Marek


Vyskúšajte vianočné alternatívy  k bežne zaužívaným pokrmom vianočných jedál ako je ryba kapustnica a šalát. Vianoce sa slávia po celom svete a v každej krajine majú na štedrovečernom stole niečo iné. To je príležitosť, ako si na Vianoce vychutnať atmosféru spolu s netradičným gurmánskym zážitkom. Dnes vás zoberieme na ochutnávku vianočného menu okolo sveta. Nemecko Počas Štedrej večere je tu doma kapor, ale je len jednou z mnohých alternatív, nie rybou prvej voľby. Na stôl sa počas večere často dostane pečená kačica, hus, alebo malé prasiatko. Podávané je s kapustou, ružičkovým kelom a opekanými zemiakmi. Čo sa týka sladkostí, tie sú povinnou jazdou a zahŕňajú predovšetkým marcipán, kandizované ovocie, sladké pečivo. Taliansko Pre Talianov sú Vianoce jedným z najväčších sviatkov v roku a tak k nemu aj pristupujú. Talianov možno rozdeliť na severných a južných. Po celej krajine je v kurze polievka s cestovinami. Obvykle pritom ide o plnené cestoviny, teda tortelíny, varené mäso, alebo vývar z hydiny. Čo sa druhého chodu týka, tu sa objavujú výraznejšie rozdiely. Na severe je na stole obvykle hydina, často plnená, pražená, alebo varená. Na juhu Talianska sa zasa preferuje ako vianočná ryba úhor. Sladkostiam dominujú sušienky, marcipán, čerstvé ovocie, sladké torty. Holandskou Tradíciou sú gurmánske hody, kde sa jedlo v menších dávkach pýši pestrosťou. Ryby, morské plody, krevety, granáty, to všetko lahodne pripravené a ponúkané sediacim hosťom pri stole. Inou holandskou tradíciou je stôl plný mäsa z kačice, králika, či bažantov. Podávané s rôznymi druhmi zeleniny, zemiakmi a šalátmi. USA Krajina, ktorá prevzala vianočné tradície od Talianska až po Škandináviu disponuje množstvom variácií vianočnej večere. Medzi obľúbené patri bravčové mäso, lahodne pripravená hovädzina, ale aj pečený moriak s omáčkou, zeleninou a zemiakmi Medzi tradičné cukrovinky patrí tekvicový a vianočný puding, samozrejme aj biskupský chlebíček, doma je tu aj orechový koláč. Peru Exotická krajina, ktorá sa svojou skladbou jedálnička nelíši od Európskych zvyklostí. Tradične je tu na stole pečený moriak podávaný s ryžou ochutenou cesnakom. Medzi dezertmi sa objavuje najčastejšie horúca čokoláda a špeciálny marcipán vyrábaný nie z mandlí, ale para orechov. Na stole sú samozrejmosťou lahodné a sladké druhy ovocí, plus zeleninové a ovocné šaláty. V Peru aj vianočné sviatky chutia zdravo.

22.12.20146548

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!
Prečo vlastne oslavovať Valentína?

Oslavy a podujatia:Valentínske radosti

Prečo vlastne oslavovať Valentína?

Marek Oslavy a podujatia


Nepasterizované, chutné, zdravé, prírodné, bez stabilizátorov, konzervantov a umelín. Kvalitu a chuť pravých syrov, ktoré vyrábali bačovia pred desiatkami rokov dnes zachovala Farma Tuška, ktorej prioritou je dodržiavať staré receptúry a prinášať na náš stôl to najlepšie z kvalitných syrov. Vlastné zvieratá aj vlastné mlieko Marta Tužinská hovorí, že kvalitu svojich syrov strážia od začiatku výroby až po koniec. Prvou ingredienciou je samozrejme mlieko. „Mlieko získavame zásadne od vlastných zvierat, ktoré chováme bez chémie, bez pridaných látok, čo zaručuje už vstupnú surovinu najvyššej kvality, “ vysvetľuje Marta Tužinská z Farmy Tuška. Na Farme majú licenciu na spracovanie kozieho, ovčieho aj kravského mlieka a kvalita mlieka je vždy prioritou. Nepasterizovaná cesta Dnes je takmer každý syr pasterizovaný a teda je v ňom zabitý každý život. Farma Tuška má možnosť vyrábať syr prirodzenou, nepasterizovanou cestou. „Najväčší rozdiel pri nepasterizovaných syroch je samozrejme v chuti. Tú spozná každý konzument. Líši sa však aj zloženie syra. Je skutočne živý. Vďaka tomu nemá extrémne dlhú záruku. Je potrebné ho skonzumovať rýchlejšie, ale kvalita suroviny a jej zdravotný prínos sú neporovnateľné,“ hovorí Marta Tužinská. Zdravotnú nezávadnosť aj nepasterizovaných výrobkov pravidelne kontrolujú a prirodzene zdravotné výhody získavajú syry vďaka už spomínanej kvalite mlieka. Ručná výroba je základom Syr je tradičným mliečnym výrobkom, no ako hovorí Marta Tužinská z Farmy Tuška, dnes je jeho výroba prakticky na 100% priemyselná a proti takejto globalizácii oni bojujú. V ich predajniach v Žiari nad Hronom a Bratislave je zaručené, že všetky syry sú pripravované výsostne ručnou a klasickou metódou. Zároveň garantujú plnotučnosť syrov. Hoci väčšina syrov má podiel tuku 45% syry z Farmy Tuška dosahujú až 60%. Syrové torty aj korbáčiky svetovej kvality Ako jedna z mála výrobcov na Slovensku zostala Farma Tuška verná tradičnému spôsobu výroby syra, nití, korbáčikov - ručnému ťahaniu, splietaniu. „Ako dôkaz možno uviesť že sme držiteľmi Slovenského rekordu za rok 2012 v ručnom ťahaní syrovej nite. Z 1 kg syru sme dokázali vytiahnuť 158 m syrovej nite,“ chváli sa Marta Tužinská. Okrem tradičných korbáčikov ponúkajú aj syrové torty. Tie prekvapia a potešia každého gurmána a milovníka syrov. Ide o netradičnú pochúťku, ktorá si však poteší každého milovníka kvalitných syrov. 

07.02.20176681

Oslava ako má byť, čo na nej nemôže chýbať?

Oslavy a podujatia:Zahráme Vám do tanca

Oslava ako má byť, čo na nej nemôže chýbať?

Marek Oslavy a podujatia


Nepasterizované, chutné, zdravé, prírodné, bez stabilizátorov, konzervantov a umelín. Kvalitu a chuť pravých syrov, ktoré vyrábali bačovia pred desiatkami rokov dnes zachovala Farma Tuška, ktorej prioritou je dodržiavať staré receptúry a prinášať na náš stôl to najlepšie z kvalitných syrov. Vlastné zvieratá aj vlastné mlieko Marta Tužinská hovorí, že kvalitu svojich syrov strážia od začiatku výroby až po koniec. Prvou ingredienciou je samozrejme mlieko. „Mlieko získavame zásadne od vlastných zvierat, ktoré chováme bez chémie, bez pridaných látok, čo zaručuje už vstupnú surovinu najvyššej kvality, “ vysvetľuje Marta Tužinská z Farmy Tuška. Na Farme majú licenciu na spracovanie kozieho, ovčieho aj kravského mlieka a kvalita mlieka je vždy prioritou. Nepasterizovaná cesta Dnes je takmer každý syr pasterizovaný a teda je v ňom zabitý každý život. Farma Tuška má možnosť vyrábať syr prirodzenou, nepasterizovanou cestou. „Najväčší rozdiel pri nepasterizovaných syroch je samozrejme v chuti. Tú spozná každý konzument. Líši sa však aj zloženie syra. Je skutočne živý. Vďaka tomu nemá extrémne dlhú záruku. Je potrebné ho skonzumovať rýchlejšie, ale kvalita suroviny a jej zdravotný prínos sú neporovnateľné,“ hovorí Marta Tužinská. Zdravotnú nezávadnosť aj nepasterizovaných výrobkov pravidelne kontrolujú a prirodzene zdravotné výhody získavajú syry vďaka už spomínanej kvalite mlieka. Ručná výroba je základom Syr je tradičným mliečnym výrobkom, no ako hovorí Marta Tužinská z Farmy Tuška, dnes je jeho výroba prakticky na 100% priemyselná a proti takejto globalizácii oni bojujú. V ich predajniach v Žiari nad Hronom a Bratislave je zaručené, že všetky syry sú pripravované výsostne ručnou a klasickou metódou. Zároveň garantujú plnotučnosť syrov. Hoci väčšina syrov má podiel tuku 45% syry z Farmy Tuška dosahujú až 60%. Syrové torty aj korbáčiky svetovej kvality Ako jedna z mála výrobcov na Slovensku zostala Farma Tuška verná tradičnému spôsobu výroby syra, nití, korbáčikov - ručnému ťahaniu, splietaniu. „Ako dôkaz možno uviesť že sme držiteľmi Slovenského rekordu za rok 2012 v ručnom ťahaní syrovej nite. Z 1 kg syru sme dokázali vytiahnuť 158 m syrovej nite,“ chváli sa Marta Tužinská. Okrem tradičných korbáčikov ponúkajú aj syrové torty. Tie prekvapia a potešia každého gurmána a milovníka syrov. Ide o netradičnú pochúťku, ktorá si však poteší každého milovníka kvalitných syrov. 

08.10.20155442

Produktová fotografia

fotografia výrobných priestorov a zariadenia firmy

Rado Cerula…
5/5 8 hodnotení

Svadobná fotografia

Úžasné fotky, super človek, môžeme len odporúčat, boli sme milo prekvapení :)

Rado Cerula…
5/5 8 hodnotení

Rodinný portrét

výborný výsledok- ďakujeme

Rado Cerula…
5/5 8 hodnotení

Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím